cookie

Stream TV

Det er i de sidste par år blevet meget populært at streame tv, hvad end det gælder luksusfælden eller den nye film med Will Smith.

At streame tv er et nyt begreb, som endnu ikke står i den danske retskrivningsordbog.

Det at ’streame’ noget betyder kort sagt, at man ser det andre steder end i fjernsynet. Hvis du fx ser TV2 Zulu live på din iPad, streamer du TV2 Zulu på din iPad. Eller hvis du ser det nye afsnit af Paradise Hotel på din computer, streamer du det også.

Er video on demand det samme som streaming af film og serier?

Det korte svar er ja. Men vi vil selvfølgelig gerne give dig det mere uddybende svar. Lad os tage et eksempel:

Før i tiden hed Viaplay (TV3 Danmarks online streaming tjeneste) Viasat On Demand, som egentligt stod for Video On Demand. Video on demand er stort set det samme som streaming af film. Video on demand betyder at man ser video (altså film, serier, m.v.) i ikke-realtid – altså forskudt.

Der er sådan set ikke nogen forskel på video on demand og streaming af film og serier. Den kritiske ville nok sige at video on demand ikke har så mange muligheder som ’streaming af film’. Men i daglig tale kalder de fleste det for ’stream’ – fx ’jeg streamer lige en film’.

Lej film online – Stream TV

At leje film online er ikke gratis, men det kan gøres for få penge. Fx koster langt de fleste streamingtjenester under 100 kroner om måneden, hvilket er til at betale for langt de fleste mennesker.

Men hvorfor skal du leje film online? Der er ingen tvivl om at der er mange fordele ved det, men hvad er de væsentligste fordele ved at stream TV online? Vi har herunder lavet en lille liste med 2 punkter, som vi synes er afgørende for, om det er fedt at streame online eller ej.

Stream TV overalt på alt. Du kan streame stort set over hele verden (der hvor der er internet), på stort set alle elektroniske enheder. De fleste streaming tjenester har lavet applikationer til iOS og Android, som er gratis at downloade.

Film udvalget  Når du vil. En anden stor fordel er selvfølgelig at du kan vælge imellem flere tusinde titler på film og serier, når du vil. Du er ikke afhængig af fjernsynet og du slipper for de irriterende reklamer der kører på efterhånden mange af de danske kanaler. Du kan se alt fra kokkeprogrammer til premierefilm – på alle tidspunkter af dagen (og natten). Det er i sig selv en stor frihed, hvis man har en travl hverdag.

Der er ingen tvivl om at streaming af tv og film er kommet for at blive. Markedet for streaming bliver endnu større de næste par år, så det er med at hoppe på vognen nu, så du kan gøre dig erfaringer inden dine venner. Måske bliver du eksperten i familien?